Sint-Maarten – orkaan Tammy: dreigende calamiteit vastgesteld

27 oktober 2023

De Calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds heeft vastgesteld dat op 21 oktober 2023 op Sint-Maarten er een dreigende calamiteit was vanwege de naderende orkaan Tammy.

Het Calamiteitenfonds heeft besloten om reizigers die zich op 21 oktober 2023 al in het getroffen gebied waren en hun reisplannen moesten aanpassen vanwege de orkaan, te ondersteunen. Zij kunnen de meerkosten voor de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen via de reisonderneming waar zijn geboekt hebben. De kosten van niet-geleverde reisonderdelen kunnen worden verrekend met de uitkering van het Calamiteitenfonds. Let wel op dat de reisonderneming aangesloten moet zijn bij het Calamiteitenfonds om een claim in te kunnen dienen via jouw reisonderneming.  Bezoek deze pagina om er zeker van te zijn of jouw reisonderneming deelnemer is aan het Calamiteitenfonds.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten van een gedwongen verlengd verblijf na de oorspronkelijke reisperiode niet worden gedekt door de garantieregeling. Eventuele extra kosten voor dit verlengde verblijf komen dus niet in aanmerking voor vergoeding.

Voor reizen met een vertrekdatum na 21 oktober 2023 biedt het Calamiteitenfonds geen dekking. Dit is omdat de calamiteit bekend was vóór aanvang van de reis. De reiziger en de reisonderneming zijn dan zelf verantwoordelijk voor de correcte uitvoering van de reisovereenkomst.
We hopen dat deze informatie duidelijkheid geeft over de situatie en welke stappen reizigers moeten nemen in verband met orkaan Tammy op Sint-Maarten. Veiligheid staat voorop, en we adviseren om de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen indien nodig.

Nog vragen of behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op via info@calamiteitenfonds.nl.