Calamiteiten

30-03-2017

De Calamiteitencommissie heeft voor orkaan Debbie in Australië (Queensland) de volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een (dreigende) calamiteit op 28 maart 2017 voor Australië (Queensland), vanwege de passage van orkaan Debbie;
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie met ingang van 28 maart 2017 als gevolg van deze calamiteit voor die plaatsen in Australië (Queensland) waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisoverĀ­eenkomst na te komen. 

    Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.

30-01-2017

De Calamiteitencommissie heeft voor de overstromingen in Thailand de volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een calamiteit (op basis van een natuurramp) op 5 januari 2017 voor die regio’s in (het zuiden van) Thailand die begin januari 2017 werden getroffen door overstromingen na hevige regenval.
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie van 5 tot en met 21 januari 2017 als gevolg van deze calamiteit voor die regio’s in (het zuiden van) Thailand waar de aan het fonds deelnemende reisorganisatoren als gevolg van genoemde calamiteit niet langer in staat waren hun verplichtingen uit de reisovereenkomst na te komen. Het gaat om de gebieden Nakhon Si Thammarat, Trang, Phattalung, Songkhia, Pattani, Yala, Narathiwat, Surat Thani, Chumphon, Ranong, Prachuap Khiri Khan en Krabi.Aan de hand van de feitelijke situatie zoals deze telkens door de betrokken deelnemende reisorganisatoren wordt gegeven zal door het bureau van het Calamiteitenfonds worden vastgesteld of, en zo ja waar en tot wanneer sprake was van een uitkeringsvatbare situatie.
Voor algemene informatie over de afwikkeling van schade naar aanleiding van calamiteiten kunt u klikken op ‘Schade claimen'