Over Calamiteitenfonds

Het Calamiteitenfonds is een non-profit organisatie, gevestigd in Rotterdam. Wij zijn opgericht in 2000 met als doel om reizigers te ontzorgen tijdens calamiteiten op reis. Wij keerden sinds 2000 al meer dan € 13 miljoen euro uit. Jaarlijks hebben 1,8 miljoen boekingen Calamiteitenfonds garantie.

 • Garantie bij calamiteiten op reis
 • Onverwachte extra kosten tijdens de reis worden vergoed
 • Niet genoten reisdagen worden vergoed
20200110-Groepsfoto-SGR-05-web

Onze missie

Het Calamiteitenfonds ontzorgt de reiziger door de extra kosten te betalen die ontstaan bij een mogelijke calamiteit op reis. De aangesloten reisorganisatie kan er gerust op zijn dat haar reiziger, zonder financiële consequenties weer naar huis terug kan keren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de garantie van het Calamiteitenfonds, lees dan de volledige garantieregeling door. Of kijk ook eens bij de meest gestelde vragen.

Een overzicht van de medewerkers staat hier.

Meest gestelde vragen over Calamiteitenfonds

 • Hoe kan ik een claim indienen?

  Als je deelnemer bent aan het Calamiteitenfonds dan kun je voor je reizigers een claim bij het Calamiteitenfonds indienen. Voor gemaakte meerkosten of een vergoeding voor je reizigers voor niet geleverde vakantiedagen. Dit kan tot twee maanden na de vaststelling van de calamiteit.
  Meer informatie vind je in de Uitvoeringsregeling schadeafwikkeling, die staat op de website op de pagina Downloads onder 01 Reglementen. Een lijst met in te zenden bijlagen staat op pagina 4/4 onder punt 7.

 • Welke reizen vallen onder de garantie van het Calamiteitenfonds?

  Alle door jou als deelnemende reisonderneming onder de (ANVR-)reisvoorwaarden gesloten reisovereenkomsten, overeenkomsten van vervoer over land en water en overeenkomsten van verblijf. Hieronder vallen ook de zogenoemde eigen-vervoerreizen en losse busreizen zonder accommodatie (buspendels).
  Losse huurovereenkomsten, zoals bijvoorbeeld de huur van een auto of kampeerplaats, vallen niet onder de garantieregeling, en losse vliegtickets ook niet. Deze diensten mag je niet met garantie aanbieden aan de reiziger.

Heb je een andere vraag over Calamiteitenfonds?

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan gerust contact met ons op.