Orkaan Irma

Bron: | 06-09-2017

Orkaan Irma raast door het Caraibisch gebied. Het is weliswaar het seizoen hiervoor, maar deze orkaan is van de allerzwaarste categorie. De orkaan gaat op dit moment over St-Maarten en daarna mogelijk naar Cuba en Florida. De exacte baan van de orkaan blijft onzeker. In het gebied worden voorzorgsmaatregelen genomen door lokale autoriteiten. Reizigers dienen rekening te houden met lokale noodverordeningen en/of tijdelijke sluiting van vliegvelden.

De orkaan en de voorzorgsmaatregelen kunnen grote invloed hebben op de reis en het verblijf van vakantiegangers in het Caraibisch gebied. Touroperators zijn verplicht alle maatregelen te nemen om voor de veiligheid en gezondheid van hun klanten te zorgen. Zij moeten hierbij vooral niet wachten op een besluit van de Calamiteitencommissie van het Calamiteitenfonds. Gelet op de extreme zwaarte van de storm zal door de Calamiteitencommissie een dezer dagen een besluit worden genomen. Maar omdat de exacte periode én het exacte gebied van de orkaan op dit moment nog niet is vast te stellen wordt dat besluit achteraf genomen.

NB. Tijdens het weekend kunnen aan het Calamiteitenfonds deelnemende reisorganisaties voor dringende vragen mailen naar info@calamiteitenfonds.nl. De mail wordt tijdens het weekend gelezen.