China (Hong Kong) - orkaan Haima: dreigende calamiteit vastgesteld

Bron: | 25-10-2016
De Calamiteitencommissie heeft op 25 oktober 2016 voor orkaan Haima in Hong Kong, China de volgende besluiten genomen:

  • Vaststelling van een dreigende calamiteit op 21 oktober 2016 voor Hong Kong, China, vanwege de naderende passage van orkaan Haima;
  • Vaststelling van een uitkeringsvatbare situatie op 21 oktober 2016 als gevolg van deze dreigende calamiteit voor Hong Kong International Airport.
    De duur van de uitkeringsvatbare situatie is gelijk aan de duur van de sluiting van Hong Kong International Airport en het hierdoor verstoorde vluchtschema.
Uitvoeringsinstructie
Er zijn vluchten van, naar en via Hong Kong International Airport vertraagd (danwel uitgevallen en later alsnog uitgevoerd).
Deelnemers kunnen voor reizen die op 21 oktober 2016 al waren aangevangen (uit Nederland vertrokken), waarvan de heenvlucht Hong Kong International Airport als overstap- of eindbestemming had en die als gevolg van de naderende passage van orkaan Haima in Hong Kong niet volgens plan konden worden uitgevoerd de meerkosten van de noodzakelijke reisaanpassingen bij het Calamiteitenfonds claimen. 
Het kan hier bijvoorbeeld gaan om kosten voor accommodatie die niet door de luchtvaartmaatschappij worden vergoed.
De waarde van de niet geleverde reisonderdelen kan met de uitkering van het fonds worden verrekend.

Gedwongen langer verblijf na afloop van de geboekte reisperiode is niet onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds gedekt. Wellicht kunnen klanten een beroep doen op hun reisverzekeraar.