Informatie Bijzondere Bijstand Buitenland

Bron: | 03-09-2020

In het voorjaar is invulling gegeven aan de uitvoering van het convenant Bijzondere Bijstand Buitenland. Nederlandse en buitenlandse reizigers die een beroep deden op de ‘Bijzondere Bijstand Buitenland’ hierna BBB genoemd, betalen een eigen financiële bijdrage van respectievelijk €300 per persoon (binnen-Europa) en €900 (buiten-Europa).

Het innen van de eigen bijdrage gebeurt in samenwerking met Financieel dienstverlener Betalis B.V. Heeft u vragen over de eigen bijdrage dan kunt u deze stellen per email eigenbijdrage@betalis.nl of per telefoon 076-8 200 201. Zij streven ernaar om uw vraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden.

Veel gestelde vragen over het voldoen van de eigen bijdrage

De eigen bijdrage is nog niet afgeschreven van mijn bankrekening, klopt dit?

Bij de aanmelding voor BBB was vermeld dat de betaling van de eigen bijdrage door middel van een incasso zal plaatsvinden. Door verschillende redenen is ervoor gekozen om de eigen bijdrage niet te incasseren, de reiziger ontvangt een betaalverzoek.

Van wie ontvang ik het verzoek voor betalen eigen bijdrage?

U ontvangt een e-mail vanuit eigenbijdrage@betalis.nl. Is uw e-mailadres niet bij ons bekend maar wel uw adresgegevens, dan ontvangt u een betaalverzoek per post.

Ik heb nog geen bericht ontvangen voor het betalen van de eigen bijdrage, met wie kan ik contact opnemen?

Stuur een email naar info@calamiteitenfonds.nl. Vermeld in de e-mail uw naam, telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent, datum van retourvlucht en vanwaar u bent gevlogen. Wij streven ernaar om binnen 3 werkdagen te reageren op uw email.

Ik heb een betaalverzoek ontvangen maar de betaallink in de e-mail werkt niet.

Waarschijnlijk gebruikt u een betaallink die is vervallen. Controleer of u een nieuwe e-mail van Betalis heeft ontvangen, in deze e-mail is een nieuwe betaallink opgenomen. Mocht dit niet het geval zijn, neem dan per email contact op met Betalis eigenbijdrage@betalis.nl. U kunt er ook voor kiezen om de eigen bijdrage handmatig over maken naar Ibannummer NL96 RABO 0116909129 (BIC RABONL2U) ten name van Betalis B.V. (KvK 24461436) onder vermelding van het repatriëringsnummer en het documentnummer.

Ik kan het bedrag van de eigen bijdrage niet in 1 keer voldoen, kan ik een betaalregeling afsluiten?

Ja dat kan. Stuur een email naar eigenbijdrage@betalis.nl met een betaalvoorstel. Betalis zal, indien akkoord, het betaalplan per e-mail bevestigen.